Капризна дитина та чужа тітка у шафі

Мій син почав себе дуже капризно поводити. У нас стало дуже багато проблем із ним, все ж таки мала дитина. Він нічого не хотів їсти, змусити вчасно піти спати теж не могли, в садочку усім вихователям дискомфорт влаштовував. Загалом постійно метушня була біля цієї дитини.

Згодом нашу проблему вирішила няня, яка була досвідченим педагогом, та змогла заспокоювати дитину, але через постійну присутність її у кімнаті, незадоволена була наша дочка, вони з братом разом ділили одну кімнату. Тому все ж ми відмовились від її послуг

Потім я прочитав в Інтернеті, що допомагають заспокоїти дітей історії про вигаданих героїв, тому я вирішив спробувати. І ось після чергового каприза сина я йому говорю:
«Ти знаєш, що за кожною дитиною завжди спостерігає чарівниця, це тітка, що живе у шафі та допомагає їм, коли вони поводять себе добре, але коли вони капризують, то може їх зачарувати й навіть перетворити у жабеня чи якусь комаху. І тоді діти стають такими назавжди. Ось ти зараз капризуєш і вона зможе погано з тобою вчинити, але якщо ти будеш слухатись та гарно себе поводити, то вона буде виходити з твоєї шафи та залишати тобі подарунки та буде охороняти тебе завжди».

Після такої розмови син став дуже слухняним! Наступного вечора ми сидимо всією сім‘єю у вітальні: жінка з дочкою щось малюють, я вчу сина читати, а наша собака бігає навколо нас та грається з іграшкою. І тут син говорить:
– Мамо, а у мене в шафі тітка живе!

Моя жінка так глянула на сина і навіть трохи злякалась. А мені стало дуже смішно, що я не міг стримати свій сміх. Дочка теж почала сміятися, хоч і не розуміла чому вона це робить. Але жінка, якось заспокоїлась і зрозуміла, що якось не так це все зрозуміла. Потім я їй розповів, яку казку придумав нашому синові, щоб той заспокоївся. Тоді й разом посміялись із ситуації.

Насправді ця історія, що я розповів синові, була набагато довшою, там усе в деталях і подробицях, напевно тоді він і став слухати нас після цього. Можливо деякі скажуть, що це сильно жорстоко так говорити синові, що його можуть перетворити у жабеня, але він із дитинства полюбляє чародіїв і магію, тому для його світу це було досить адекватно сприйнято. Тому якщо ви хочете для своїх дітей вигадати подібну історію, спирайтесь на тих головних героїв, які любить ваша дитина, тоді це буде ефективно і цікаво для неї.

Оцініть статтю
Капризна дитина та чужа тітка у шафі