Батько їв смачне м‘ясо, а сини змушені були їсти дешеві сосиски

Коли ми з братом були малі, тато купував для нас окремо їжу. Собі він купував багато м‘яса та різні солодощі, а ми їли лише овочі та хліб, дуже рідко на вечерю були дешеві сосиски, у яких навіть м‘яса не було, а солодкого ми майже не бачили ніколи!

Ми за генетикою були не дуже худі хлопці від природи, навіть коли були маленькі, то будова тіла була досить хороша, але після такого харчування, ходили начебто скелети, та ще й тато нас на багато спортивних секцій віддавав, щоб ми не ходили такими кістлявими, а щоб у нас були м‘язи.

На тринадцятиріччя братові гості подарували цілий мішок солодощів. Там було багато різних шоколадних цукерок, льодяників, всього, чого ми ще навіть не їли. Але цей мішок наш тато заховав собі у кімнату, мій брат так плакав через це!

А мені так хотілось спробувати ці цукерки, братові також напевно, але оскільки я був старшим, то наважився, поки батьків вдома не було зайти до них у кімнату і взяти жменьку різних цукерок для себе і брата, щоб хоча б спробувати їх. Вони були такі смачні, що я напевно й досі пам‘ятаю той смак, це не буди якісь дорогі ласощі, зараз такі дуже дешево можна купити, але така смакота у нас була вперше.

Згодом тато побачив у мене під подушкою обгортки від цих цукерок і мені дісталось за крадіжку, я не розумів чому так відбувається, тому запитав в батька чому йому так шкода тих цукерок. Він відповів, що ми їх дуже швидко з’їмо, а потім будемо ще просити, а грошей постійно купувати солодощі у них не було.

Мені й досі здається це не справедливим, коли вони їли м‘ясо великими кусками, а нам з братом купували дешеві сосиски, але ми ж все-таки діти, ми ростемо, тому нам необхідний був білок!

Після того випадку із цукерками, я вирішив сам піклуватися про себе та брата. Я здавав пляшки за гроші, підпрацьовував на місцевих будівництвах, тягав мішки, для того щоб купити щось смачне. Тато мене хвалив, що я заробив собі на те, що хотів.

Ми з братом вже виросли. Зараз у мене є достаток і я можу купити собі будь-яку їжу, але у мене не має такого, щоб в холодильнику було її забагато усе в міру! Хоча зараз я не харчуюсь сосисками зовсім, завжди купую собі та своїй сім‘ї дороге якісне м‘ясо.

Але у мого брата є шістнадцятирічний син, з яким він себе поводить так само як і наш тато колись. Своєму синові він ніколи не дає нормальної їжі, холодильник напханий дешевими напівфабрикатами, а самі із дружиною ходять по ресторанах і їдять смачні дорогі страви. Їх дитина ходить млява та часто хворіє, через таке харчування, ну не можна ж так себе поводити!

Дізнавшись про це я дуже здивувався, адже невже мій брат не пригадує як йому було сумно дивитися на ті смачні цукерки, коли в нього їх забирали, як він змушений був їсти ті дешеві не смачні сосиски. Невже він такого самого хоче для свого сина!

Я подарував племіннику велику коробку із дорогими ласощами. Мій брат звичайно його забрав у сина, точно так само як колись з ним це зробив його тато.

Розмовляти із ним мені немає сенсу, адже брат запевняє, що не бачить нічого поганого, мовляв нас так виховали, виросли нормальними чоловіками й син його теж таким виросте! Їжа це зовсім не головне, тож не сидить голодний!

Я дуже розчарований, адже мій брат робить це свідомо, пояснюючи, що дитина виросте самостійною та нормальною і не буде в майбутньому переплачувати. Я пригадую наше дитинство та дивуюсь, адже це я працював тяжко, щоб заробити нам на смаколики, а брат нічого не робив і ще й жалівся, а зараз говорить про якусь самостійність.

У мене також син, але я ніколи не буду в чомусь його обмежувати, як робив мій батько та зараз робить мій брат.

Оцініть статтю
Батько їв смачне м‘ясо, а сини змушені були їсти дешеві сосиски