А як часто ви чули від батьків: «Старшим потрібно завжди давати місце»?

Я ненавиджу людей, які завжди просять помінятися місцями в літаках, поїздах чи навіть маршрутках. Такі люди купують дешевші квитки, розраховуючи, що хтось поміняється місцями з ними. Але яка нормальна людина буде міняти нижню полицю у поїзді на верхню, або місце у літаку біля вікна на місце в проході?

Наприклад я на своєму гіркому досвіді вже зрозуміла, що непотрібно догоджати кожній людині, а відстоювати свою думку! Я думаю, що навіть ви часто були свідками того, як у вагон заходить бабуся, у якої білет на верхню полицю і вона ж звичайно попросить вас помінятись, вам стає її дуже шкода, адже як так старенька бабуся буду лізти на верх. Але ж ви спеціально купили білети за 3 місяці раніше, бо верхня полиця вас лякає, є ж такі люди. Але, тиск цієї бабусі вже відіграє свою роль і ви швидко міняєтесь місцями.

Але ж так не правильно! Так, нас у дитинстві вчили завжди давати місце старшим, але ж обставини бувають різними. Наприклад ви їдете після тяжкого робочого дня, на вас накричав начальник, колеги зовсім дістали, голова болить, хочеться прийти додому і просто заснути! Тому ви й зайняли сидяче місце в маршрутці, вділи навушники й намагаєтесь розслабитись, але тут заходить якісь старші жіночки, стануть над вами й дивляться, щоб встали, та ще й таким поглядом, ніби це їх місце і там це написано!

Але ж це просто безтактність, старше покоління ніколи не задумується над тим, що у молодих також бувають проблеми, їм також іноді щось болить. Деякі люди настільки невиховані, що дозволяють собі знецінювати чиїсь почуття, а інші просто терплять і не можуть заперечити, адже такий у нас менталітет!

Все ж найгіршим може бути, це мама з дитиною. Була у мене така ситуація, коли я купила спеціально дорожчі квитки на літак біля вікна, а тут підходить до мене жінка зі своєю дитиною і просить помінятись, мовляв, це ж дитина, вона хоче подивитись на хмарки з вікна. Тоді я погодилась і швидко пожалкувала, адже сіла я в проході, всі мені ноги обтоптали, та й сусід постійно хропів та клас свою голову  мені на плече. Після такого більше ніколи не міняюсь з людьми місцями!

Оцініть статтю
А як часто ви чули від батьків: «Старшим потрібно завжди давати місце»?